категорії: стаття

Процес теж має сенс...

теґи: мистецтво, наживо

 Мистецьке об'єднання "НаЖиво"

Процес теж має сенс...

   Мистецький балаган теж має право на існування. І те, що його бачать лише митці і їх наближені є цілком поправимим фактом. Я вирішив дати цьому балагану назву і понести його до народу.

    "НаЖиво" виникає як втілення всіх моїх потаємних бажань, можна навіть сказати ще з дитинства, коли навколо щось творилось, може навіть і незрозуміле для мене, але сама участь(що виражалась у будь-якій,  але дії) у цьому приносила мені невимовне задоволення.

   Вже коли підріс то поєднуючи вилазки на усілякі фестивалі з вилазками на скульптурні симпозіуми та пленери, зрозумів що шось тут є спільне, але треба його  ще відшукати. Вирішення виникло спонтанно, і аргументоване було тими ж звичками з дитинства, бо хотілось теж приймати участь у тому, що діялось навколо. Нічого нового придумати тоді за мету не ставилось, головне було брати у цьому участьі ловити від самого процесу задоволення.

   Це тепер , кілька років по тому, на фоні закликів "мистецтво в народ" і т.п. я переглянув оте все чим займався я і мої однодумці, і дійшов до висновку, що можна назвати це не просто "майстер-класом" чи "фестивальним пленером", а саме мистецтвом НаЖиво.

-мистецтвом взаємодії

-мистецтвом діалогу 

-мистецтвом де творення і є мистецтвом

-мистецтвом де глядач стає співавтором